google-site-verification: google635daddddf888423.html

Hakkımızda

İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans programına I. Öğretim olarak 2016 yılında başlanılmış olup, bugün toplam 239 öğrenci ile eğitim hayatına devam etmektedir. Giresun Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı, Yapı Malzemeleri, Hidrolik, Mekanik, Geoteknik, Ulaşım ve Yapım Yönetimi olmak üzere toplam 7 Anabilim Dalından oluşmaktadır. 4 yıllık lisans programının ilk iki yılında, öğrencinin temel mühendislik bilgisini kazandığı temel fen, matematik, mekanik dersleri yer almaktadır. Eğitimlerinin 3. ve 4. yıllarında mesleki uygulama bilgilerini ve becerilerini kazanacakları dersler okutulmaktadır. Dört yılı başarı ile tamamlayan öğrenciler “İnşaat Mühendisliği Lisans” derecesine sahip olurlar. Lisans programı, 2. ve 3. sınıf sonlarında yaz tatillerinde gerçekleştirdikleri stajlarla desteklenmektedir.

Lisans derecesini tamamlayan öğrencilerimiz, temel bilgi ve problem çözme yetenekleri konusunda deneyim kazanmakta ve kariyer edine bilmek için Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ( bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi) kazanırlar. Mezunlarımız alanlarında araştırmacı olabilecekleri gibi özel proje büroları açabilirler ve şantiye mühendisi olarak çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımız alanları ile ilgili çeşitli devlet kuruluşlarında çalışabilirler. 2017-2018 döneminden itibaren Çevre Mühendisliği Bölümü ile Çift Anadal ve Yan Dal Öğretim programı sürdürülmekte olup, öğrencilerimizin ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktadır. Bölümümüz ilk mezunlarını 2020 yılında vermiştir. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra danışmanlık ve döner sermaye projeleri ile öğretim elemanlarımızca inşaat sektörüne profesyonel hizmet verilmektedir.