google-site-verification: google635daddddf888423.html

Yaz Öğretimi Duyurusu

10 Haziran 2024 Pazartesi

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINDAN
Yaz Öğretimi Duyurusu
10.06.2024 Pazartesi

 

Bilindiği üzere öğrencilerimiz Yurtiçindeki tüm Devlet Yükseköğretim Kurumlarına ait yaz öğretimi programlarından önlisans ve/veya lisans dersleri alabilirler. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sonunda Yaz Öğretimi programlarından ders almak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir:

1- Öğrencilerimiz yaz öğretimi yapan Yükseköğretim Kurumlarından 15 AKTS’yi aşmamak üzere en fazla üç ders alabileceklerdir.

2- Öğrencilerimiz yaz öğretiminde alt dönemlerinden hiç almadıkları, alıp da devamsız oldukları veya başarısız oldukları derslere kaydolabilirler. Bu durumda ders tekrarı ile ilgili esaslar aynen uygulanacaktır.

3- Alt dönemlerdeki bütün derslerini başarmış ve genel not ortalaması en az 3.00 olan öğrencilerimiz bulundukları yarıyıldan en fazla iki yarıyıl sonraki yarıyıldan olmak üzere, üst yarıyıllara ait derslere de kaydolabileceklerdir.

4- Üniversitemiz Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Yönergesi 2. ve 6. Maddeleri uyarınca, yaz okulunda almak istenilen dersin içeriğinin öğretim planımızda tanımlı ders içeriğiyle en az %75 oranında uyumlu olması, dersin saat ve AKTS kredisinin tutarlı olması gerekmektedir. Buna göre, ders saati ve AKTS kredi uyumu ilgili öğretim elemanı tarafından kontrol edilerek uygunluğuna karar verilmesi halinde ders içeriği, dersin sorumlusuna sorulacak olup, içerik uygunluğu durumunda ilgili dersin yaz okulu talebi onaylanacaktır. Bu nedenle öğrencilerin yaz okulu başvurularının kısmen veya tamamen reddedilebileceğini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Bu hususta “kayıt süresi son günü” ve “para yatırma süresi son günü” vb. sebeplerle başvurularla sorumlu öğretim elemanına ulaşarak bilgi talep edilmesi kesinlikle yasaktır.

5- Diğer Yükseköğretim Kurumlarının yaz öğretimlerinden alınan şartlı geçiş harf notlarının intibakında ilgili üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği dikkate alınacağından bu konuda ilgili yönetmelik incelenmelidir.

6- Öğrenciler, yaz öğretimlerinden alacakları derslerin ilgili Yükseköğretim Kurumunca onaylanmış ders içeriklerini ve duyuru ekinde verilen başvuru formunu 26 Temmuz 2024 Cuma günü saat 17:00’a kadar Bölümümüz öğretim elemanı Arş. Gör. Metin NUMANOĞLU’na sadece elden teslim etmelidir.

7- Yaz öğretiminden alınacak notların intibakı ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından Üniversitemize iletildikten sonra gerçekleştirilecektir. Bu sürecin ilgili Yükseköğretim Kurumunun süreci yürütme hızına bağlı olacağı göz önüne alındığında, ders intibaklarının 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başladıktan sonrasına sarkma ihtimali bulunmaktadır. Eğitim-Öğretim başlayıncaya kadar intibaklarla sorumlu öğretim eleman(lar)ına ulaşmak suretiyle bilgi talep edilmesi kesinlikle yasaktır. Eğitim-Öğretim başladıktan sonra ders intibakı yapılana kadar öğrenci derslere katılmak zorundadır. 


Ek: Yaz Okulu Formu

Hızlı Erişim