google-site-verification: google635daddddf888423.html

Tezli Yüksek Lisans Ders Çizelgeleri ve Ders Seçimleri (2024-2025/Bahar)

20 Ocak 2025 Pazartesi

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINDAN
Tezli Yüksek Lisans Ders Çizelgesi ve Ders Seçimleri (2024-2025/Bahar)
20.01.2025 Pazartesi

 
Değerli öğrencilerimiz, 

Üniversitemizde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı 03.02.2025 Pazartesi günü başlayacak olup yeni eğitim-öğretim döneminde sizlere başarılar dileriz. Aşağıdaki hususlara uygun olarak ders seçimlerinizi yapmanız önemle rica olunur.

1- Anabilim Dalımız Tezli Yüksek Lisans Programı 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı haftalık ders çizelgesine ulaşmak için
tıklayınız.

2- Üniversitemiz 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Lisansüstü Akademik Takvimi uyarınca ders seçimlerinin 21-26 Ocak 2025 tarihleri ve arasında Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılması gerekmektedir. 

3- Ders aşaması hakkında aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
a) Tezli yüksek lisans eğitiminin ders aşaması Bilimsel Araştırma İlkeleri ve Etik (İNS501), Seminer (İNS500), Uzmanlık Alan Dersi (İNS502) ve bu dersler haricinde en az 7 ders daha seçilerek toplamda en az 60 AKTS'lik derslerden oluşur.
b) Ders aşaması süreci en az 1 yıl (2 yarıyıl) ve en fazla 2 yıl (4 yarıyıl) içerisinde başarıyla tamamlanmak zorundadır. Aksi halde tez aşamasına en az 2 yarıyıl ayrılamamış olacağından öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.
c) Ders aşamasını başarıyla tamamlayamayan öğrenci tez önerisi veremez ve tez çalışmalarına başlayamaz.
d) Anabilim Dalı dışından ders alma talebi olan öğrencilerin ilgili dilekçeyi eksiksiz bir şekilde doldurarak öğrenci işleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir. Anabilim Dalı dışından ders alma taleplerinizde danışman öğretim üyesinin ve Anabilim Dalı Başkanının (İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı) onayının olması gerektiğini unutmayınız. İlgili dilekçelere ulaşmak için
tıklayınız.
e) Ders aşamasında bir yarıyılda sadece iki adet fazladan dersin sadece önceki yarıyıl(lar)da başarısızlık nedeniyle eksik AKTS kredilerini tamamlamak için alınabileceği Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir. 
f) Ders aşaması iki yarıyılı aşan öğrenciler Uzmanlık Alan Dersini önceki yarıyıllarda en az bir defa alıp başardıysa sadece başarısız olduğu dersleri seçmelidirler.
g) Seçilen derslerin içerisinde değişiklik yapma talebi olan öğrencilerin ders ekle-sil formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak öğrenci işleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir. İlgili forma ulaşmak için
tıklayınız.
h) Bu yarıyıl Seminer dersini seçen öğrencilerin bu internet sayfasından önümüzdeki süreçte yapılacak Seminer Çalışmaları Duyurusunu takip etmeleri gerekmektedir.
i) Bu yarıyıl sonunda ders aşamasını tamamlayarak tez önerisi verebilecek durumdaki öğrencilerin bu internet sayfasından önümüzdeki süreçte yapılacak Tez Öneri Formu Duyurusunu takip etmeleri gerekmektedir.

4- Tez aşaması hakkında aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
a) Tez aşaması Uzmanlık Alan Dersi ve Tez Çalışması (İNS600) dersleri olmak üzere toplamda en az 60 AKTS'lik derslerden oluşur.
b) Ders aşamasından artan yarıyıl süresi, tezli yüksek lisans eğitimi azami süresi (3 yıl veya 6 yarıyıl) aşılmadığı sürece tez aşamasına aktarılabilir. Azami süre içerisinde tezini enstitüye teslim etmeyen ve/veya jüri önünde tez savunması gerçekleştirmeyen öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilmektedir. 
c) Ders ve tez aşamalarından aynı yarıyıl içerisinde ders alınamaz.
d) Tez aşamasında olup tezini tamamlayabilecek durumdaki öğrencilerin bu internet sayfasından önümüzdeki süreçte yapılacak Tez Savunma Süreci duyurusunu takip etmeleri gerekmektedir.

5- Eğitimine yeni başlayan öğrencilerin danışmanları ilk olarak Anabilim Dalı Başkanı olarak görünecek olup, bunların danışmanlarının yarıyıl sonuna doğru Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğinden danışmanı atanmamış öğrencilerin Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile görüşerek danışmanlık için anlaşmaları ve bu internet sayfasından önümüzdeki süreçte yapılacak Danışman Atama Duyurusunu takip etmeleri gerekmektedir (Yarıyıl sonunda danışman atama formlarını teslim etmeyen öğrencilerin bir sonraki yarıyılda ders seçim onayları yapılmayacağından öğrencilerin ilgili duyuruyu takip etmeleri ve işlemlerini gerçekleştirmeleri çok önemlidir).

6- Eğitimine yeni başlayacak alan dışı öğrencilerin (varsa) bilimsel hazırlık programı kapsamında seçecekleri derslerle ilgili olarak ilgili öğretim üyesiyle görüşmeleri gerekmektedir. 

7- Öğrencilerimizin aşağıdaki dokümanları incelemeleri tavsiye edilmektedir:
a)
YÖK Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
b) Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
c) GRÜ FBE Tezli Yüksek Lisans Yol Haritası

Hızlı Erişim